Piia Leino - Dangus

Autorė: Piaa Leino
Vertėja: Urtė Liepuoniūtė
Originalo kalba: suomių
Originalus pavadinimas: Die schärfsten Gerichte der tatarischen Küche
Dizainerė: Miglė Vasiliauskaitė
Viršelio iliustracijos autorė: Elžbieta Upė Rozanovaitė
Leidėjas: Aukso žuvys
Išleidimo metai: 2022
Viršelis: minkštas
Puslapių skaičius: 244
ISBN:  978-609-8120-80-6
Kalba: lietuvių

Lietuje skendintis Helsinkis, 2058 metai. Po praūžusio pilietinio karo visuomenė susiskaldžiusi, o valdžią perėmusi nacionalistinė organizacija Šviesa. Šalies sienos uždarytos, susisiekimo su išoriniu pasauliu nėra, žmonės neturi jokių lūkesčių dėl ateities. Vis dėlto Šviesa siūlo senojo pasaulio pakaitalą – virtualią realybę Dangus. Ši įkandama tik pasiturintiems, be to, sukelia priklausomybę, visi kiti gyvena skurdo, priespaudos, melo ir manipuliacijų sąlygomis. Universiteto mokslininkas Akselis siekia ištirti apatijos pandemijos priežastis. Jis nustebintas bandomojo, itin slapto vaisto galios. Vieną dieną Danguje susipažinęs su Ina, Akselis įkalbina ją susitikti ir realybėje. Nuo tos akimirkos viskas pasikeičia...

Europos Sąjungos literatūros premija apdovanotas romanas kelia aktualius klimato kaitos, technologijų įtakos, visuomenės susiskaldymo ir nacionalizmo klausimus.

Piia Leino (g. 1977 m.) – suomių rašytoja. Universitete įgijo socialinių mokslų magistro laipsnį, studijavo kūrybinį rašymą Kritikos akademijoje Helsinkyje. Beveik du dešimtmečius dirbo žurnaliste Suomijos naujienų agentūroje. Pirmasis romanas Bjaurioji kasininkė (Ruma kassa, 2016) humoristiškai nagrinėja televizijos realybės šou ir moterų patiriamą spaudimą. Antrasis romanas Dangus (Taivas, 2018) buvo apdovanotas Europos Sąjungos literatūros premija.

Keliautojai laiku – tai ES remiamas vertimų projektas, kuris vienija šiuolaikinių Europos rašytojų kūrinius, atveriančius netikėtą istorijos perspektyvą. Serijoje – septynios knygos, kurias skaitydami galėsite pakeliauti laiku – nuo tolimiausios praeities iki šių dienų.
Daugiau apie projektą www.keliautojailaiku.lt
12.00€